Лъчезар Тодоров

БИОГРАФИЧНА СПРАВКА НА ЛЪЧЕЗАР ТОДОРОВ

 

С повече от 25-годишен опит в областта на туризма, Лъчезар започва своята кариера през 1990 г. в туроператора "Карлсън Вагонлит Травел" като стажант. В 1995 г. той става акаунт мениджър в същата компания, отговарящ за ключовите клиенти, на които компанията предоставя услугите си в България. 2001 г. е годината на сериозна професионална промяна, когато Лъчезар се присъединява към новосъздадената Тера Тур Сервиз ЕООД, част от Агрохолд" АД, съсредоточена в частни инвестиции в областта на туризма и хотелиерството, първоначално като изпълнителен директор на "Релакс Плюс" АД, а по-късно и като изпълнителен директор на самото дружество майка. През 2001 г. става изпълнителен директор и на туристическата агенция и туроператор "Хорнит" ООД. 

През следващите години г-н Тодоров помага в концентрирането на инвестиционните усилия и допринася за растежа на компанията, която в момента притежава четири хотела на първа линия (SUNEO Helios Beach, RIU Helios Bay, ClubHotel RIU Helios Paradise and RIU Helios) по Черноморието и още два (RIU Pravets Resort и Правец Палас) в района на град Правец. В момента компанията притежава над 1 700 хотелски единици, към които ще бъдат добавени още 600 през 2019 г., когато се очаква да влязат в експлоатация последните два проекта (Hyatt Regency Sofia и RIU Palace Sunny Beach).

Неговият професионален опит се затвърждава изключително при преговорите с международните хотелиерски компании, като RIU и Hyatt International, а отскоро и Marriott International, Accor Group и IHG. В сферата на туроператорството Лъчезар е също така уважаван благодарение на дългата си и ползотворна история при работа с туроператора TUI, както и с други международни и местни компании, които правят бизнес в цяла Европа, Русия и страните от ОНД. 

Въпреки че, хотелиерството представлява най-съществената част от инвестициите на "Тера Тур Сервиз" ЕООД, компанията се е опитала и е била успешна и в други проекти, свързани с туризма, като професионалното голф игрище с 18 дупки в Правец с дизайнер Питър Харадин и четирите ловни концесии от най-добрите райони за ловен туризъм в страната. "Тера Тур Сервиз" ЕООД участва и в инвестиции в недвижими имоти с два проекта - "Хелиос Бийч Апартмънтс" в гр. 

Поморие (успешно завършен към днешна дата) и "Правец Резидънс", където дружеството участва активно в управлението на недвижимите имоти под формата на апартаменти и къщи. 

Г-н Тодоров е член на Националния борд по туризъм в България и един от най-уважаваните български специалисти в инвестиционни проекти, управление на персонала, финанси и стратегическо планиране. Популярен говорител е на множество инвестиционни форуми за недвижими имоти и туризъм в страната и чужбина. 

Г-н Тодоров завършва Московския държавен институт за международни отношения през 1991 г. с магистърска степен по международни отношения. Живее в София, женен с четири деца. Хотел в слънчев бряг